Kycklinggryta rosso.
• 50 g kycklingfile
• 2 skalade potatisar
• 0,5 röd paprika
• 1 skalad charlottenlök
• 2 tsk olivolja
• 1 lagerblad
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar och lägg i en kastrull. Täck med vatten och lägg i lagerbladet.
Låt koka i 15-20 minuter tills den är genomkokt.
Dela potatisen i bitar, kärna ur paprikan och dela i bitar. Hacka löken.
Lägg allt i en kastrull och täck med vatten.
Lägg allt i en kastrull och täck med vatten.
Låt koka i ca 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Häll av det mesta av kokvattnet, spara lite att späda med.
Ta upp kycklingbitarna och grönsakerna och mixa ihop till en puré. Späd med lite
av kokvattnet och tillsätt olja och smaka av med malen svartpeppar.
av kokvattnet och tillsätt olja och smaka av med malen svartpeppar.
Receptet hämtat härifrån.
Kommentarer
Trackback